Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@19:44:35 GMT

کتاب «سینمای بی‌چیز» منتشر شد

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۰۰۴۹۵

کتاب «سینمای بی‌چیز» منتشر شد

کتاب سینمای بی‌چیز، در برگیرنده یادداشت‌های فیلمساز از دوران نوشتن فیلم‌نامه، پیش تولید، تولید، مراحل فنی و آماده نمایش شدن و بازتاب فیلم در نزد منتقدان، رسانه‌های گروهی و سینماگران است.

حبیب باوی ساجد، کارگردان سینما و داستان‌نویس، کتاب " سینمای بی‌چیز" را بر اساس یادداشت‌های دوران فیلم‌برداری و ساخت "سامی" نخستین فیلم بلند داستانی سینمایی خود نوشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این کتاب، شامل هفت فصل، مقدمه و بازتاب سینمای بی‌چیز است که در ۲۰۰ صفحه توسط انتشارات افراز چاپ و منتشر شده است.
باوی ساجد که پیش از این، کتاب‌هایی درباره احمد محمود، عدنان غریفی و مجموعه داستان "عصابه" را نوشته و توسط انتشارات "فراز" چاپ و منتشر کرده است، فیلم سینمایی "سامی" را مستقل و با استناد به کتاب "سینمای بی چیز"، با هزینه بسیار کم، تهیه و تولید کرد و با این فیلم، موفق به دریافت جایزه بهترین فیلم‌نامه از شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم "کازان" در کشور روسیه شد، همچنین با این اثر سینمایی تاکنون منتخب فستیوال‌های رم در ایتالیا، نادو در مراکش و امید در سوئد بوده است.
باوی ساجد که از شاگردان کارگاه آموزش فیلم‌سازی "عباس کیارستمی" است، در کتاب "سینمای بی‌چیز" تلاش می‌کند با به اشتراک گذاشتن تجربه‌اش، راه چگونه تهیه و تولید فیلم‌های کم هزینه را به صورت عملی برای فیلم‌سازان هم نسل خود شرح بدهد.
او در فیلم سینمایی "سامی" اغلب از نابازیگران استفاده کرده، همچنین با گروه فنی باتجربه، اما فاقد تجربه فیلم سینمایی داستانی بلند همکاری کرده است و با فیلم‌برداری در فضای واقعی، از ساخت دکور و طراحی صحنه پرهیز کرده تا در کنار چهره‌های واقعی و فاقد گریم هم فیلم خود را با هزینه کم بسازد و هم راوی زندگی واقعی مردم عرب جنوب کشور باشد.
کتاب سینمای بی‌چیز، در برگیرنده یادداشت‌های فیلمساز از دوران نوشتن فیلم‌نامه، پیش تولید، تولید، مراحل فنی و آماده نمایش شدن و بازتاب فیلم در نزد منتقدان، رسانه‌های گروهی و سینماگران است.
باوی ساجد در مقدمه‌ای بلند، با ارجاع به تاریخ سینما کوشش می‌کند نظریه سینمای بی‌چیز را فراتر از یک تجربه شخصی بسط و گسترش بدهد تا از این رهگذر، فیلمسازان جوان، در چرخه سینمای سرمایه محور و بازیگر محور انتظار نکشند و بتوانند فیلم‌های مستقل و شخصی خودشان را بسازند.

کد خبر 574395

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سینمای بی چیز کتاب کتاب بخوانیم حبیب باوی ساجد داستان نويسي تازه های نشر نابازیگران فیلم سینمایی سامی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سینمای بی چیز باوی ساجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۰۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش سقف حمایت از تولید فیلم‌کوتاه تا ۲۵۰ میلیون تومان

سقف حمایت «انجمن سینمای جوانان» از تولید فیلم‌کوتاه در سال ۱۴۰۳ تا ۲۵۰ میلیون تومان افزایش یافت. - اخبار فرهنگی -

به‌گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم، این نهاد سقف حمایت‌های خود از تولید فیلم کوتاه را در همه سطوح تولیدی افزایش داد.

انجمن سینمای جوانان ایران به‌عنوان فراگیرترین مدرسه سینمایی کشور که رسالت خود را آموزش حرفه‌ای سینما و کشف و حمایت از استعدادهای سینمایی ایران می‌داند، از طریق پیچینگ به بررسی طرح‌ها و فیلم‌نامه‌های کوتاه سینمایی می‌پردازد و بنابر سطح فیلم‌ساز و فیلم‌نامه، در سه قالب «فیلم اولی»، «نیمه حرفه‌ای» و «حرفه‌ای» از ساخت فیلم کوتاه جوانان ایران حمایت می‌کند.

طبق مصوبه هیات مدیره انجمن سینمای جوانان ایران منوط به تایید فیلمنامه‌ها در فرآیند پیچینگ در سال 1403، فیلم‌اولی‌ها تا سقف اعتبار 25 میلیون تومان، فیلم‌های نیمه‌حرفه‌ای تا سقف 125 میلیون و فیلم‌های حرفه‌ای می‌توانند تا سقف 250 میلیون تومان، بودجه تولید دریافت کنند.

پیش از این انجمن سینمای جوانان ایران از فیلم اولی‌ها تا سقف 15 میلیون تومان، فیلم‌های نیمه حرفه‌ای تا سقف 75 میلیون تومان و فیلم‌های حرفه‌ای تا سقف 150 میلیون تومان حمایت می‌کرد.

همچنین، هنرمندان پس از ساخت اثر خود، در صورت بالا بودن سطح کیفی اثر و منوط به تایید شورای عالی تولید انجمن سینمای جوانان ایران، امکان درخواست متمم قرارداد را نیز دارند که در مجموع (مبلغ قرارداد بعلاوه متمم) برای فیلم‌اولی‌ها تا سقف 50 میلیون تومان، برای نیمه‌حرفه‌ای‌ها تا سقف 250 میلیون تومان و برای حرفه‌ای‌ها تا سقف 300 میلیون تومان خواهد بود.

فیلم‌سازان جوان ایران از سراسر کشور می‌توانند از طریق سامانه «پرتال تولید انجمن سینمای جوانان ایران» به نشانی http://production.iycs.ir/ اقدام به ثبت طرح‌ها و فیلمنامه‌های خود کنند.

در آئین نامه جدید تولید، اولویت‌های مضمونی انجمن طبق سنوات گذشته اعلام شده است که مهم‌ترین آن در سال جدید توجه ویژه به موضوع فلسطین و کودکان مظلوم غزه است.

از عموم هنرمندان و متقاضیان جلب حمایت تولید فیلم کوتاه تقاضامند است جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت دقیق درخواست خود، حتما پیش از اقدام به ارائه درخواست، آیین نامه تولید 1403 انجمن سینمای جوانان ایران را مطالعه فرمایند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد/ اولین کتاب تخصصی انتظارات تورمی در ایران
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • افزایش سقف حمایت از تولید فیلم‌کوتاه تا ۲۵۰ میلیون تومان
  • واکاوی ابعاد جهش تولید با مشارکت مردم در «نقش ما» منتشر شد
  • «اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد
  • ترجمه «قلمروزدایی علم و دین» روانه بازار نشر شد
  • «فلسطین و توطئه صهیونیستی انگلیسی» به کتابفروشی‌ها آمد