Web Analytics Made Easy - Statcounter

فیلم سینمایی «سامی» به کارگردانی حبیب باوی‌ساجد و به تهیه‌کنندگی محبوبه هنریان به عنوان نخستین فیلم عربی خوزستانی در تاریخ ۱۲۰ ساله سینمای ایران پس از یک سال مراحل تهیه و تولید آماده نمایش شد.

به گزارش ایسنا، حبیب باوی‌ساجد، داستان‌نویس، مستندساز، عضو شبکه مستندسازی اروپا و انجمن صنفی مستندسازان ایران، که تاکنون بیش از ۲۰ فیلم مستند و کوتاه داستانی را کارگردانی کرده است، از اسفند ماه سال گذشته در سکوت خبری مراحل پیش تولید فیلم سینمایی «سامی» را آغاز کرد و اردیبهشت ماه سال جاری در گرمای ۵۳ درجه، به مدت ۶۰ جلسه در چند شهر استان خوزستان، فیلم‌برداری آن به پایان رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محبوبه هنریان، تهیه‌کننده و مستندساز مستقل و باسابقه کشور، در فیلم سینمایی «سامی» به عنوان تهیه‌کننده در کنار باوی‌ساجد مجموعه‌ای از سینماگرانی را گردهم آورده‌اند که نخستین تجربه بلند سینمایی خود را آزموده‌اند.

باوی‌ساجد که معمولأ فیلم‌هایش را با توجه به اقلیم جنوب و آداب و رسوم مردم عرب استان خوزستان می‌سازد، در نخستین فیلم سینمایی خود نیز، به سراغ فرهنگ، بستر جغرافیایی، آدم‌ها و زبانی که می‌شناسد؛ رفته است و نخستین فیلم عربی خوزستان در تاریخ ۱۲۰ ساله سینمای ایران را کارگردانی کرده است.

وی که تاکنون به خاطر نگاهی نو به جنگ، نگاه انسانی به شرایط سخت و بغرنج جنگ، نگاه شاعرانه به مردم مرزنشین جنوب کشور در جنگ و… جوایز متعددی را از جشنواره‌های داخلی و خارجی دریافت کرده است، در فیلم سینمایی «سامی» باز هم، نگاهی به شرایط اجتماعی مردم عرب مرزنشین کشور در سال‌های پس از جنگ دارد.

«سامی» سرگذشت عاشقانه مردی را روایت می‌کند که فقدان بیست ساله همسرش را باور ندارد. باوی‌ساجد برای باورپذیر جلوه دادن فضا و آدم‌های این فیلم از همان ابتدا تصمیم گرفته بود مجموعه‌ای از نابازیگران و یا بازیگران محلی و شناخته نشده در کنار برخی عوامل فنی که برای نخستین بار تجربه بلند اثر سینمایی خود را آزموده‌اند استفاده کند.

فیلم سینمایی «سامی» یادآور خاطرات سینمای جنوب در گذشته است، فضاهای بکر، زمخت و پر از گرما و سراب، از مؤلفه‌های جغرافیایی نخستین اثر سینمایی «حبیب باوی ساجد» است.

عوامل فیلم سینمایی «سامی» عبارتند از: نویسنده فیلم‌نامه و کارگردان: حبیب باوی‌ساجد، مدیر فیلم‌برداری: عماد سلمانیان، تدوین: رسول حق‌جو، صدابردار: بهشاد مطیعی، طراحی و ترکیب صدا: شکوه کُرپی، دستیار صدابردار: علی‌رضا نوذرپور، طراح تیتراژ: سوشیانس حق‌جو، طراح صحنه و لباس: حبیب باوی‌ساجد، دستیار اول کارگردان و برنامه‌ریز: مهدی فرطوسی، منشی صحنه و دستیار دوم کارگردان: سارا باوی‌ساجد، دستیار اول فیلم‌بردار: میلاد جعفری، گروه فیلم‌برداری: قاسم بدوی، جلال عظیمی، ماجد رستمی‌زاده، مهران شُکر، عکاس: علی محمدی، مجید آلبوشهبازی، مهران شُکر، مشاور رسانه‌ای: منصور جهانی، جلوه‌های ویژه میدانی: سید رافع موسوی، جلوه‌های ویژه بصری: سید حسن جوادی، گروه صحنه: عباس سخیراوی، کمال دورقی، سید شاکر موسوی، دستیار تدوین: اسماعیل پورنصیری، موسیقی: سعید سیاحی، امور تولید: سید عدنان طاهری موسوی، عدنان سواری، سید صادق موسوی، با تشکر از محمد نگراوی، سرمایه‌گذاران: فاطمه چندریان‌پور، محبوبه هنریان، مجری طرح: مهدی فرطوسی و تهیه‌کنندگان: محبوبه هنریان، حبیب باوی‌ساجد،

بازیگران: علی‌رضا شجاع‌نوری، سعید نگراوی، سید محمد آل‌مهدی، شاهرخ سخیراوی، امینه عبیات، مینا دغاغله، تقی آلبوخنفر، علی محمود الفلاحیه، سید شاکر موسوی، ابراهیم حبیبی، قادر بوعذار، عبدالله شاوردی، حسن بغلانی، کریم نیازمه، عبدالله بحرانی، فاطمه معتوقی حمیده جزایری عباس داودی، سالم دریس، یوسف دورقی، صالح مطرودی، محمدجواد شاوردی، امل آگاهی، میاسه حسنایی، هاجر مقدم، صالح حمودی، فضیله صباحی‌مقدم، سالم عبدالجواد حساوی، مصطفی فرحانی، حکیم علی‌اصل، سیروس خسروی، شهرام یاری، احمد مقدم، سید حسن محمدی‌اصل، جبار نعامی، جاسم حمودی، مهدی حمودی، عباس نگراوی، فایق آلبوشریف، حسین بیت‌سعید، رضا منیعات، احمد نعامی، مرتظی عساکره، علی‌اکبر رشیدشاخوه، سیاوش چلداوی، سالم مرهونی، یوسف مرهونی، بشیر یاسری، علی‌رضا شامیان، محمدرضا رشیداوی، دانیال رشیداوی، مجتبی عساکره.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فیلم منطقه خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۷۲۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی تبریز

 فرج نیا در آیین تجلیل از پیشکسوتان صنعت برق تبریز با بیان اینکه توزیع نیروی برق تبریز همچون خانواده صمیمی و همدل است اظهار کرد: صنعت برق آذربایجان از نظر دانش و عمل مثال‌زدنی بوده و سخت‌ترین مشکلات با تلاش و همت کارکنان به نتیجه مطلوبی رسیده است.

وی افزود: خدمت در صنعت برق افتخار بزرگی است و دلیل این افتخار نیز حضور پیشکسوتانی است که طی سال‌ها چراغ راهی برای این صنعت بوده اند و در کنار آنها درس زندگی آموخته‌ایم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز با اشاره به لزوم بهره‌مندی از تجربیات پیشکسوتان برق در سطح ملی اضافه کرد: خاطرات و تجربیات پیشکسوتان صنعت برق باید در قالب تاریخ شفاهی و انتقال دانش ثبت و به نسل‌های حاضر و آینده منتقل شود.

وی با اشاره به تاسیس اولین کارخانه برق تبریز به سال ۱۲۸۱ توسط قاسم خان والی ادامه داد: باتوجه‌به قدمت تاریخی برق و روشنایی در تبریز اولین موزه روشنایی تبریز با همکاری مجموعه‌دار و تاریخ‌شناس بزرگ تبریز آقای رضا سرابی توسط شرکت برق تبریز راه‌اندازی خواهد شد.

در ادامه این نشست رضا سرابی مجسمه‌ساز و موزه‌دار، محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌ها اصلی من ایجاد موزه برق و روشنایی تبریز بود گفت: در گذشته که تولید برق به شکل امروزی وجود نداشت برخی کارخانه‌های بخش خصوصی عهده‌دار تامین برق بودند که آثاری از آن دوران باقی‌مانده است.

وی با بیان اینکه در حدود ۵۰۰ نوع وسایل و لوازم روشنایی از ۴ هزار سال پیش جمع‌آوری و تعدادی از آنها در موزه شهرداری تبریز به نمایش گذاشته شده است گفت: در نخستین سال‌های ورود برق به ایران فقط در منازل رجال برق وجود داشت و تصویر شاهان قاجاربر روی لامپ‌های سفارشی آن زمان نقش بسته شده که این نوع لامپ‌ها منحصربه‌فرد بوده و حتی در موزه برق تهران نیز وجود ندارد و ان‌شاءالله در موزه روشنایی تبریز به نمایش گذاشته خواهند شد.

سرابی با اشاره به لزوم ثبت خاطرات پیشکسوتان به‌عنوان تاریخ شفاهی ادامه داد: امروزه موزه‌ها به سمت تاریخ شفاهی پیش می‌روند و این موضوع از اهمیت قابل‌توجهی برخوردار است.

محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی افزود: آثار به‌جای‌مانده از گذشتگان قابل ارزش‌گذاری مالی نیست چرا که متعلق به همه مردم و نسل‌های آینده این شهر است و نسل‌های آینده باید با تاریخ و سختی‌های برق آشنا شوند.

طی این مراسم قبض برقی که متعلق به ۱۱۸ سال پیش یعنی مربوط به دوره قاجاریه و پس از دوران جنگ مشروطه بوده توسط رضا سرابی مجسمه‌ساز و موزه‌دار محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی به مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز به عنوان نخستین اثر موزه برق و روشنایی تبریز اهدا شد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • پایان فیلمبرداری "خالد" در زیگورات
  • «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران
  • رسول جعفریان: مبدع اصطلاح کذایی خلیج عربی جمال عبدالناصر نبود/ نوشته‌ی داخل عبای بحرینی برملا می‌کند
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران
  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی تبریز
  • «همسایه شما، زهره» بیانگر بی‌مهری جامعه/ درخشنده دردی لاعلاج ساخته است
  • اولین هنرپیشه زن سینما و یک سرگذشت تلخ پرتکرار
  • خلیج فارس برگی از تاریخ پر افتخار و چند‌هزار ساله ایران
  • آقای حسن فتحی! تکلیف ما با آخرین ساخته شما دقیقا چیست؟
  • حضور نیکی کریمی و حامد بهداد در جمع داوران جشنواره فیلم اقوام